Környezetvédelmi Hatásvizsgálat Készítése

Érdeklődjön közvetlenül a +36 20 341 9190 számon vagy töltse ki az űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot!

 

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Ellenőrző kérdés:

Mi az az Környezetvédelmi Hatásvizsgálat?

Bizonyos beruházások esetében, azok engedélyezése során a környezeti hatás vizsgálata elengedhetetlen feladat. Ezzel kapcsolatosan a 314/2005. (XII. 25.) „a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról” szóló Kormányrendelet fogalmazza meg a követelményeket.

 

Mikor szükséges a készítése?

A tevékenységtől függően szükséges az előzetes vizsgálati dokumentáció (EVD) elkészítése, amely alapján megítélésre kerül, hogy a tevékenység jelentős környezeti hatással bír, vagy sem (rendelet 3. melléklete). Amennyiben igen, környezeti hatásvizsgálat készítése szükséges. Az 1. mellékletben meghatározott tevékenységek esetén mérlegelés nélkül szükséges elkészíteni a környezeti hatásvizsgálatot, a 2. mellékletben felsorolt tevékenységek során pedig az egységes környezethasználati engedély megszerzése szükséges. A dokumentációk készítése során számos környezetvédelmi és természetvédelmi jogosultsággal rendelkező szakértő közreműködése szükséges, melyeket természetesen biztosítunk.

 

Hogyan dolgozunk?

  • a megrendelők emailen, vagy telefonon történő érdeklődése esetén tisztázzuk, hogy milyen engedélyezési eljárás lefolytatása szükséges;
  • a rendelkezésre álló dokumentációk alapján pontosítjuk a műszaki tartalmat;
  • a terület lehatárolását követően helyszínbejárást tartunk, ahol fotódokumentációt készítünk a területről;
  • mérlegeljük a kockázatokat és a hatásokat, majd megtesszük a megállapításainkat, elkészítjük a dokumentációt, melyet meghatalmazás esetén benyújtunk az illetékes hatósághoz.

 

Célunk,

  • hogy olyan beruházások valósuljanak meg, amelyek nem rendelkeznek jelentős környezeti hatással,
  • amennyiben a szükséges tevékenységnek van környezeti hatása, minden esetben a reális és hatékony intézkedések valósuljanak meg az esetleges környezeti károk elkerülése érdekében.

 

Számolja el munkánkat pályázati költségként!

Szaktanácsadásunkat pályázati költségként is elszámolhatja.

Szakmai színvonal, átfogó szemlélet, rugalmas problémamegoldás korrekt áron.

Kérjen ajánlatot vagy hívjon minket a+36 20 341 9190  számon!